Bijles & Bijspijkeren

Voor wie?

Heb je een vak wat je altijd al lastig hebt gevonden? Heb je een achterstand opgelopen bij een vak omdat je er een poosje niet zoveel aan gedaan hebt? Gaat het verder best wel prima met je schoolwerk, maar is dat ene vak een struikelblok? Dan is gerichte bijles of intensief bijspijkeren de juiste oplossing.

Wat is het?

In de bijles of in bijspijkerprogramma’s, werk je gericht aan een vak. We geven uitleg over de stof en nemen de tijd om je opdrachten te laten maken en bespreken. We geven uitleg over de stof waar je op dit moment mee bezig bent, maar koppelen de relevante basiskennis hier ook gelijk aan. Kies je voor bijles, dan krijg je wekelijks ook huiswerk van Op Maat. Dit varieert van het uitwerken van grammaticaregels in een schema tot het maken van belangrijke opgaves om jouw kennisniveau te verhogen.

Waarom werkt het?

Door de koppeling tussen basiskennis en – vaardigheden met de huidige lesstof leer je niet alleen het kunstje om op dit moment door de stof heen te komen, maar doe je de volledige kennis op die je nodig hebt om het vak te begrijpen en succesvol af te ronden. De persoonlijke feedback op je opdrachten is een enorm krachtige leerstrategie om inzicht te krijgen in wat je beheerst, wat je nog niet beheerst en hoe je jezelf kunt verbeteren. Vaak groeit daarmee ook je grip en daarmee je vertrouwen in het vak. Deze positieve houding ten opzichte van een vak kan op zichzelf al veel effect hebben op je inzet, aanpak, begrip en resultaten.