Voortgezet onderwijs

Huiswerkbegeleiding, examentraining, coaching, bijles of andere vormen van bijspijkeren zoals SummerSchool en Lenteschool, het is begeleiding die hartstikke ingeburgerd is. Dat is niet voor niks, want de periode dat uw kind op het voortgezet onderwijs zit, beslaat een groot deel van de adolescentie, met als fantastisch hoogtepunt de puberteit.

Wat is er nu precies aan de hand in de puberteit dat kinderen het zo moeilijk lijken te hebben? Het is namelijk geen aanstellerij, het is wel degelijk een heel echt verschijnsel. In de puberteit gaan de hersenen van uw kind door een optimaliseringsproces, waarbij de emotionele hersengebieden zich eerder ontwikkelen dan de rationele hersengebieden.

De emotionele hersengebieden worden extra geprikkeld door hormonen en de rationele hersengebieden zijn dan nog niet sterk genoeg om controle over de reacties te behouden. Dat levert dus inderdaad problemen op en maakt kinderen in deze periode extra gevoelig voor slaapproblemen, concentratieproblemen, problemen met plannen, sociale druk enz. Genoeg redenen dus voor een extra steuntje in de rug!

Huiswerkbegeleiding

Vind jij het lastig om aan je huiswerk te beginnen? Heb je moeite om prioriteiten te stellen en op tijd te starten met leren voor een toets? Ben je je motivatie kwijt of heb je een rustige plek nodig om aan de slag te gaan? In onze huiswerkbegeleiding helpen we jou! Met onze verschillende pakketten kun je de huiswerkbegeleiding kiezen die het beste past bij wat jij nodig hebt. Wil je vaak of juist heel flexibel begeleiding? Dat kan!

Lees meer >

Examentraining

Examentraining, toch wel de meest ingeburgerde training die scholieren volgen. Even nog intensief blokken en bijspijkeren zodat je alle examenstof hebt gezien, uitleg hebt gehad en hebt kunnen oefenen. Zoals alles bij Op Maat is deze training kleinschalig (max. 1 op 4), kindgericht en intensief. Behalve examentraining heeft Op Maat Studiebegeleiding nog faalangsttrainingen, sociale vaardigheidstrainingen, brugklastrainingen en trainingen om slim en effectief te leren leren. Wat heb jij nodig?

Lees meer >

Bijles & bijspijkeren

Loop jij net tegen dat ene vak aan? Heb je het te lang laten liggen? Of vond je het altijd al lastig? De online lessen tijdens de coronapandemie zullen waarschijnlijk niet heel erg geholpen hebben. Bijles of Bijspijkeren is dan precies wat jij nodig hebt. We bespreken de stof, koppelen basisvaardigheden aan de hoofdstukken waar jij op dit moment mee bezig bent en geven je extra opdrachten. Zo kun je eindelijk dat vak gaan begrijpen of achterstanden wegwerken.

Lees meer >