Over Op Maat Studiebegeleiding

Het begin

Op Maat Studiebegeleiding is in 2007 opgestart. We bestaan nu dus bijna 15 jaar! We begonnen met een missie: Kinderen die op school vastlopen helpen om weer verder te kunnen en het maximale uit zichzelf te halen. Nederland is tenslotte een kenniseconomie. Talent onbenut laten is niet wenselijk. En het onderwijssysteem blijkt niet altijd iedereen op de plek te krijgen die hij of zij zou kunnen bereiken. Zo werd Op Maat Studiebegeleiding opgericht.

Onze werkwijze

En nu zoveel jaar later, blijkt ook dat we daar echt wel heel goed in zijn. Door een kind echt te leren kennen, positief te zijn, ontwikkelingsgericht te werken, kleine successen te erkennen en te vieren, niet op te geven en geen genoegen te nemen met gemakkelijke oplossingen, lukt het ons heel vaak. Kinderen die toch hun diploma halen, toch overgaan, toch een overstap kunnen maken naar een andere school, toch niet naar het speciaal onderwijs hoeven…

Onze ontwikkeling

Inmiddels zijn we ouder en wijzer, maar ook veelzijdiger. We hebben verschillende diensten ontwikkeld zodat we meer vragen kunnen begeleiden. We hebben contacten met veel verschillende scholen, ambulant begeleiders, docenten, orthopedagogen, psychologen, gemeenten en samenwerkingsverbanden. Dat is ook nodig om successen te bereiken. Samenwerken en afstemmen met ouders of andere betrokkenen, dat is essentieel.