Leer- en ontwikkelingsproblemen

Al vanaf de allereerste leerling, of eigenlijk zelfs al voordat we begonnen, heeft Op Maat Studiebegeleiding ervaring met leerlingen met leer- en ontwikkelingsproblemen. Op Maat stelde zich tot doel om leerlingen een plek te bieden waar zij de juiste ondersteuning kunnen vinden om hun potentie te kunnen bereiken. Dat is zeker niet voor ieder kind vanzelfsprekend in het onderwijssysteem. Vandaar ook onze begeleiding.

Of het nou gaat om concentratieproblemen zoals ADHD, ADD of om een vorm van autisme, dyslexie, dyscalculie of werkgeheugenproblemen, we hebben daar ervaring mee. Vaak heeft een kind al een diagnose als ze op de middelbare school komen, maar soms ook is dat pas het moment dat kinderen echt vastlopen. Dan kan een diagnose helpen om erachter te komen waarom een kind precies vastloopt.

Een diagnose is vaak een startpunt voor een kind en voor mensen om hem heen. Het geeft uitleg waarom een kind vastloopt, waarop een kind vastloopt en handvatten. Handvatten voor ouders, leerkrachten en toegang tot de juiste ondersteuning. Zo kan een kind dan weer de handvatten aanleren om gebruik te maken van zijn talenten en inzicht te krijgen in dingen die lastig zijn. Daardoor kan een kind leren met zijn struikelblokken om te gaan en effectief te zijn school, maar ook de rest van zijn leven navigeren.

Op Maat gelooft niet zo in de scheiding tussen onderwijs en zorg. Onderwijs is dusdanig verweven in het dagelijks leven van een kind dat het hand in hand moet gaan om een kind zinvolle ondersteuning te kunnen bieden. Met onze zorgtak van Op Maat Diagnostiek & Behandeling maken we een compleet plan voor een kind zodat het ondersteuning en begeleiding krijgt die nodig is. Want dat zou toch de ultieme vraag moeten zijn: Wat heeft dit kind nodig?