• huiswerkbegeleiding
  • informatie-huiswerkbegeleiding
  • bijles-basischool
  • bijles

nieuwsbrief december

Op Maat Diagnostiek & Behandeling

Achter de schermen zijn we het afgelopen jaar druk bezig geweest om onze dienstverlening uit te breiden. Sinds kort is het dan zover: Een nieuwe aanvulling op onze huidige dienstverlening onder de naam Op Maat Diagnostiek & Behandeling. Onze kinder- en jeugdpsychologe Renske Castricum is bij de opzet ondersteund door GZ-psycholoog en orthopedagoog Roel de Groot. Vanaf nu is GZ-psycholoog Anne-Marie Lichtenberg verbonden aan Op Maat Diagnostiek & Behandeling. Anne-Marie is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van leerproblematiek.

Er staat dus een enthousiast en gespecialiseerd team klaar om verschillende hulpvragen te beantwoorden.

Specieke vragen zoals: 'Zit mijn kind op het juiste niveau?' 'Is er sprake van faalangst?', maar ook bredere vragen zoals: 'Hoe komt het dat mijn kind zo moeilijk leert?' 'Of waarom kan mijn kind zich zo slecht concentreren?' of 'Is er sprake van dyslexie of dyscalculie? zijn vragen die door Op Maat Diagnostiek & Behandeling beantwoord kunnen worden.

Bij Op Maat Diagnostiek & Behandeling kunt u terecht zonder ellenlange wachttijden. Binnen twee weken na aanmelding, vindt het onderzoek plaats. Wanneer het onderzoek is afgerond, zal binnen drie weken het gesprek over de resultaten van het onderzoek plaatsvinden en heeft u het verslag in huis.

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie, neem dan een kijkje op onze website of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen kan natuurlijk ook: 073 689 4388.

Wall of Fame

Zoals jullie ongetwijfeld allemaal weten, kunnen onze leerlingen een echte bossche bol verdienen door een bijzondere prestatie neer te zetten. Dat kan een perfecte 10 zijn voor een proefwerk, maar ook de eerste voldoende sinds tijden voor een bepaald vak is een bossche bol waard! Om ons deze speciale prestaties te laten herinneren, zetten wij onze leerlingen tegenwoordig extra in het zonnetje op de Wall of Fame!

Sinterklaas

Ook dit jaar is Sinterklaas niet aan onze deur voorbij gegaan. De leerlingen van de basisschool hebben hun schoen mogen zetten. De leerlingen zonder schoen kregen gezamelijk boeken voor in de Op Maat Bibliotheek. De leerlingen van de studiebegeleiding zijn verwend met nieuwe spelletjes en strips voor in de pauzeruimte.

23 december

Via deze weg willen wij u er nogmaals aan herinneren dat Op Maat Studiebegeleiding op vrijdag 23 december gesloten is.

Fijne Feestdagen!

De dagen worden donkerder en kouder, maar bij Op Maat Studiebegeleiding branden de kaarsjes en staan de kerstbomen te stralen. Zo maken we het de laatste dagen van het jaar weer extra gezellig. We willen via deze weg iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toewensen.

Het Team van Op Maat Studiebegeleiding.

 

leren en bewegen

Inmiddels hebben we al meerdere jaren één of meer masterstudenten onderwijskunde in ons team. Dit schooljaar is er een onderzoek naar ons rekenprogramma, Rekenen De Baas, voor leerlingen vanaf groep 6 tot en met de brugklas met een achterstand in rekenen of met een laag vertrouwen bij het vak. Eén van de onderdelen die onderzocht wordt, is het versterken van uitleg en oefening door verschillende bewegingselementen toe te passen. Onlangs was er op het jeugdjournaal een item dat hier perfect op aansloot. 

rekenen en voetbal en rekenen
beter rekenen door voetbal en beter voetballen door rekenen

 

Even geen studiebegeleiding...

maar vakantie!

Zee.... Zon en strand. Het blijft toch de populairste vakantiebestemming voor de meeste van onze leerlingen van de studiebegeleiding, bijles en remedial teaching. Afgewisseld met zo nu en dan een sporadische stedentrip. Het is zeker ook een verdiende vakantie na een jaar hard werken! 

Namens het team van Op Maat Studiebegeleiding, wensen we voor nu iedereen een fijne vakantie!

Op Maat Studiebegeleiding is gesloten vanaf 29 juli tot en met 29 augustus. Telefonisch en per e-mail zijn wij op werkdagen gewoon bereikbaar van 10.00 u tot 17.00 u.

Nieuw schooljaar, nieuwe studiebegeleiding

Het nieuwe schooljaar gaat voor de middelbare scholen in het zuiden van start, dus ook de studiebegeleiding, bijlessen en Remedial Teaching. Aan het begin van het nieuwe schooljaar is alles nog mogelijk. Het is vergelijkbaar met beginnen in een prachtig nieuw, schoon schrift. Al die mogelijkheden! Wij gaan er in ieder geval weer voor dit jaar om zoveel mogelijk leerlingen juist dat steuntje in de rug te geven, of het nu in de vorm van studiecoaching is of een andere vorm van begeleiding, om hun doelen te behalen. Zelf gaan we ook een nieuw avontuur aan, samen met de FlikFlak, om ook de topsportende kinderen op een goede manier te kunnen ondersteunen. Misschien heeft u het bericht al gelezen in de krant vorige week? Anders vindt u hier meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor optimaal gebruiksgemak. Lees de Privacy Verklaring