• huiswerkbegeleiding
  • bijles
  • informatie-huiswerkbegeleiding
  • bijles-basischool

nieuwsbrief december

Op Maat Diagnostiek & Behandeling

Achter de schermen zijn we het afgelopen jaar druk bezig geweest om onze dienstverlening uit te breiden. Sinds kort is het dan zover: Een nieuwe aanvulling op onze huidige dienstverlening onder de naam Op Maat Diagnostiek & Behandeling. Onze kinder- en jeugdpsychologe Renske Castricum is bij de opzet ondersteund door GZ-psycholoog en orthopedagoog Roel de Groot. Vanaf nu is GZ-psycholoog Anne-Marie Lichtenberg verbonden aan Op Maat Diagnostiek & Behandeling. Anne-Marie is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van leerproblematiek.

Er staat dus een enthousiast en gespecialiseerd team klaar om verschillende hulpvragen te beantwoorden.

Specieke vragen zoals: 'Zit mijn kind op het juiste niveau?' 'Is er sprake van faalangst?', maar ook bredere vragen zoals: 'Hoe komt het dat mijn kind zo moeilijk leert?' 'Of waarom kan mijn kind zich zo slecht concentreren?' of 'Is er sprake van dyslexie of dyscalculie? zijn vragen die door Op Maat Diagnostiek & Behandeling beantwoord kunnen worden.

Bij Op Maat Diagnostiek & Behandeling kunt u terecht zonder ellenlange wachttijden. Binnen twee weken na aanmelding, vindt het onderzoek plaats. Wanneer het onderzoek is afgerond, zal binnen drie weken het gesprek over de resultaten van het onderzoek plaatsvinden en heeft u het verslag in huis.

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie, neem dan een kijkje op onze website of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen kan natuurlijk ook: 073 689 4388.

Wall of Fame

Zoals jullie ongetwijfeld allemaal weten, kunnen onze leerlingen een echte bossche bol verdienen door een bijzondere prestatie neer te zetten. Dat kan een perfecte 10 zijn voor een proefwerk, maar ook de eerste voldoende sinds tijden voor een bepaald vak is een bossche bol waard! Om ons deze speciale prestaties te laten herinneren, zetten wij onze leerlingen tegenwoordig extra in het zonnetje op de Wall of Fame!

Sinterklaas

Ook dit jaar is Sinterklaas niet aan onze deur voorbij gegaan. De leerlingen van de basisschool hebben hun schoen mogen zetten. De leerlingen zonder schoen kregen gezamelijk boeken voor in de Op Maat Bibliotheek. De leerlingen van de studiebegeleiding zijn verwend met nieuwe spelletjes en strips voor in de pauzeruimte.

23 december

Via deze weg willen wij u er nogmaals aan herinneren dat Op Maat Studiebegeleiding op vrijdag 23 december gesloten is.

Fijne Feestdagen!

De dagen worden donkerder en kouder, maar bij Op Maat Studiebegeleiding branden de kaarsjes en staan de kerstbomen te stralen. Zo maken we het de laatste dagen van het jaar weer extra gezellig. We willen via deze weg iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toewensen.

Het Team van Op Maat Studiebegeleiding.

 

Even geen studiebegeleiding...

maar vakantie!

Zee.... Zon en strand. Het blijft toch de populairste vakantiebestemming voor de meeste van onze leerlingen van de studiebegeleiding, bijles en remedial teaching. Afgewisseld met zo nu en dan een sporadische stedentrip. Het is zeker ook een verdiende vakantie na een jaar hard werken! 

Namens het team van Op Maat Studiebegeleiding, wensen we voor nu iedereen een fijne vakantie!

Op Maat Studiebegeleiding is gesloten vanaf 29 juli tot en met 29 augustus. Telefonisch en per e-mail zijn wij op werkdagen gewoon bereikbaar van 10.00 u tot 17.00 u.

Nieuw schooljaar, nieuwe studiebegeleiding

Het nieuwe schooljaar gaat voor de middelbare scholen in het zuiden van start, dus ook de studiebegeleiding, bijlessen en Remedial Teaching. Aan het begin van het nieuwe schooljaar is alles nog mogelijk. Het is vergelijkbaar met beginnen in een prachtig nieuw, schoon schrift. Al die mogelijkheden! Wij gaan er in ieder geval weer voor dit jaar om zoveel mogelijk leerlingen juist dat steuntje in de rug te geven, of het nu in de vorm van studiecoaching is of een andere vorm van begeleiding, om hun doelen te behalen. Zelf gaan we ook een nieuw avontuur aan, samen met de FlikFlak, om ook de topsportende kinderen op een goede manier te kunnen ondersteunen. Misschien heeft u het bericht al gelezen in de krant vorige week? Anders vindt u hier meer informatie!

Op Maat Studiebegeleiding draagt keurmerk LVSi

Op Maat Studiebegeleiding draagt als enige onafhankelijke studiebegeleiding of huiswerkbegeleiding instituut in Den Bosch, Rosmalen, Vlijmen, Vught, Engelen het keurmerk van de LVSi.

Al bijna 9 jaar bestaat Op Maat Studiebegeleiding. Dat is een hele tijd. Vanaf 2007 hebben wij studiebegeleiding, bijles, remedial teaching, examentraining en coaching gegeven vanuit de visie dat alle diensten die wij aanbieden het belang van het kind voorop stellen en dat de kwaliteit van de dienstverlening hoog is. Direct vanaf de start is er gezocht naar een waarborg voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Die vonden wij mede in de LVSi. Momenteel is Op Maat Studiebegeleiding trots dat zij als enige onafhankelijke instituut in de regio 's-Hertogenbosch is dat het keurmerk van de LVSi op haar pand mag hangen.

 

logo LVSi
Op Maat Studiebegeleiding lid LVSi

 

 

Leerlingen van Op Maat studeren in meivakantie

Leerlingen van Op Maat studeren in meivakantie

De leerlingen van Op Maat Studiebegeleiding, of het nu om leerlingen uit de bijles, de studiebegeleiding of RT gaat, zijn ook tijdens de vakantie hard aan het werk geweest. Natuurlijk was er genoeg tijd om vakantie te vieren en te ontspannen, maar zeker voor de examenleerlingen was het flink studeren.

Dit alles uiteindelijk voor het ultieme doel, om dat felbegeerde diploma te halen!

Deze website gebruikt cookies voor optimaal gebruiksgemak. Lees de Privacy Verklaring