• huiswerkbegeleiding
 • bijles-basischool
 • informatie-huiswerkbegeleiding
 • bijles

Rugzakleerlingen

Voor sommige kinderen gaat het leven niet vanzelf. Natuurlijk heeft ieder kind zijn ups en downs en komt voor verrassingen en problemen te staan, maar er zijn ook kinderen waarbij iedere nieuwe situatie, iedere dag op school een uitdaging op zichzelf vormen. In vele gevallen niet alleen een uitdaging voor het kind, maar ook voor de ouders, om hun kind op een veilige en zo succesvol mogelijke manier door het leven heen te loodsen om hen een zo goed mogelijke uitgangspositie in het leven te geven.

Gedreven om leerlingen die het moeilijk hebben, zich op niveau te laten ontwikkelen

Op Maat Studiebegeleiding is 5 jaar geleden opgezet door Geert-Jan en Floor van Nimmerdor (broer en zus). Zij weten uit persoonlijke ervaring wat het betekent voor ouders, broers en zussen, om een kind met een autisme spectrum stoornis of ADHD de juiste ondersteuning te geven om succesvol door het onderwijs en het leven te gaan. Het is voor Op Maat Studiebegeleiding dan ook een belangrijke drive om voor juist deze kinderen, een plaats te creëren waar de juiste randvoorwaarden aanwezig zijn om hun potentie te ontwikkelen. Te vaak gebeurt het dat kinderen afzakken naar lagere niveaus omdat er te weinig aandacht, begrip en een gebrekkige ondersteuning is.

Professionele en gespecialiseerde begeleiding

Op Maat Studiebegeleiding beschikt over een team met hoogopgeleide, gespecialiseerde en ervaren professionals. Zo beschikken we over een onderwijskundige, gespecialiseerd in onderwijs aan leerlingen met autisme en een normale intelligentie, een kinder- en jeugpsychologe, gespecialiseerd in de coaching en begeleiding van leerlingen en studenten en een ervaringsdeskundige. Zij ondersteunen en trainen tevens het team bij het begeleiden van leerlingen met een rugzakje.

Wij vinden het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, niet alleen op het gebied van onderwijs, maar ook op het gebied van aan autisme verwante stoornissen, ADHD, ADD en NLD. Door ons actief in te zetten om nieuwe professionals een opleidingsplaats te bieden, blijven we op de hoogte van de nieuwste inzichten en zorgen we ervoor dat professionals de juiste praktische ervaring en vaardigheden op doen.

Elementen uit de begeleiding van rugzakleerlingen

Iedere leerling is anders en de eigenschappen, struikelblokken en talenten van ieder kind met een rugzakje zijn ook allemaal anders. Op Maat Studiebegeleiding probeert daarom om via een intake een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw kind en zijn of haar behoeften. Daar wordt vervolgens de begeleiding op afgestemd. Toch zijn er een aantal algemene elementen die, alhoewel per kind in de praktijk de nadruk op verschillende elementen wordt gelegd, in de begeleiding aanwezig zijn.

 • Een uitgebreide intake.
 • Aandacht voor de sociale plaats in de groep, vooral ook tijdens de eerste paar weken.
 • Veel aandacht voor het realiseren van structuur en overzicht.
 • Coaching in werktempo, aanpak en planning.
 • Signaleren van problemen, niet alleen op academisch gebied.
 • Het realiseren van een veilige omgeving waarin uw kind zichzelf kan en mag zijn.
 • Afstemming met ouders en eventueel andere begeleiding om 1 lijn te kunnen hanteren.
 • Aanwezigheid bij groot overleggen op school.
 • Regelmatig contact met de ouders.
 • Kleinschaligheid van begeleiding.

Wilt u meer weten? Neem contact op!

 

Delen

Deze website gebruikt cookies voor optimaal gebruiksgemak. Lees de Privacy Verklaring