• bijles-basischool
 • informatie-huiswerkbegeleiding
 • bijles
 • huiswerkbegeleiding

Voortgezet onderwijs

Met de diensten voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs, is Op Maat Studiebegeleiding in staat om leerlingen met zowel vakinhoud als verschillende andere problemen op een goede manier te ondersteunen. Het uitgangspunt is altijd om de leerling de handvatten te geven om zelfstandig weer verder te kunnen.

Studiebegeleiding, Bijles, Faalangsttraining, Examentraining, Rekencursus

Enkele van onze belangrijkste uitgangspunten bij de verschillende diensten voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs:

 • Uw kind vormt het startpunt. 
 • Intensief.
 • Professioneel, met ruime ervaring.
 • Aandacht voor kennis èn vaardigheden.
 • Aansluiting op de stof op school.
 • Kennis van de werkwijze op de middelbare scholen in Den Bosch.
 • Er wordt meegedacht en gezocht naar oplossingen.
 • Uitgangspunt: de kinderen weer naar zelfstandigheid terugbrengen.

Een professionele aanpak

Het team van Op Maat bestaat uit professionals die allemaal gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied(en) met minimaal een HBO opleiding. Door de combinatie van onderwijskundigen, docenten, psychologen, (ortho)pedagogen, docenten en, wat wij gekscherend 'vakidioten' noemen, zijn wij in staat om aan te sluiten bij de verschillende behoeften van de leerlingen. U kunt er van op aan dat er gewerkt wordt vanuit een gedegen achtergrond, met kennis van zaken.

Met de kenmerkende sfeer van Op Maat

Op Maat Studiebegeleiding is een van de weinige studiebegeleidingsinstituten in Nederland die echt werk maakt van de inrichting. Door inzichten uit de interieurinrichting, interieurbouw, onderwijskunde, psychologie en de beroepspraktijk te combineren, komt er in iedere ruimte een prettige werksfeer tot stand. De ruimtes hebben een heel eigen karakter, stralen rust uit en bieden zo leerlingen een eigentijdse plek waar ze prettig kunnen werken. Op hun eigen tempo en eigen niveau, met de juiste begeleiding.

Wilt u meer weten over specifieke diensten van Op Maat, dan kunt u hieronder een keuze maken voor meer informatie. U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen of een informatieaanvraagformulier invullen!

 

Bijles

Op Maat Studiebegeleiding biedt bijlessen aan in allerlei verschillende schoolvakken, van Engels tot wiskunde B. Intensieve bijlessen van 2 uur waarin aandacht is voor de vakinhoud, de basis en de vaardigheden, zodat een leerling weer zelfvertrouwen en inzicht krijgt.

Examenbegeleiding

Het examenjaar is vaak een zwaar jaar. Zeker nu ook de exameneisen zijn verzwaard. Bovendien is het een erg kort jaar, waarin belangrijke en grote projecten moeten worden afgerond. Om de juiste ondersteuning te bieden aan eindexamenleerlingen, heeft Op Maat Studiebegeleiding de examenbegeleiding vormgegeven.

Examentraining

Examentraining zoals die zou moeten zijn: intensief, kleinschalig, volledig en met voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Een goede voorbereiding voor dat ene examenvak, in een prettige sfeer en omgeving vind je bij Op Maat Studiebegeleiding.

Faalangsttraining

In 6 tot 10 afspraken grip krijgen op jouw faalangst, omdat die bij iedereen verschillend is! De afspraken zijn individueel en de aanpak en focus kunnen daardoor helemaal op jou worden afgestemd. Zo kun je in alle rust en een veilige omgeving die faalangst de baas worden.

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding of studiebegeleiding voor het zowel basionderwijs als voorgezet onderwijs: moeten we onderscheid maken tussen de beide termen of zijn ze inwisselbaar? Op Maat Studiebegeleiding legt u uit waarom zij wèl studiebegeleiding en géén huiswerkbegeleiding aanbiedt.

Op Maat Diagnostiek & behandeling

Kinderen en jongeren kunnen op allerlei gebieden problemen ondervinden. Als gevolg daarvan kunnen zij bijvoorbeeld stagneren in hun ontwikkeling, sociale problemen krijgen, probleemgedrag vertonen, een achterstand oplopen op school of helemaal vastlopen. Een samenspel van factoren kan ervoor zorgen dat kinderen de leervoorwaarden onvoldoende ontwikkelen.

Remedial Teaching

Remedial Teaching is individuele begeleiding voor leerlingen van groep 4 t/m groep 8 van het basisonderwijs en leerlingen uit het voortgezet onderwijs met specifieke leerproblemen of vragen omtrent vaardigheden. Persoonlijk afgestemde begeleiding op de behoeften van het kind om achterstanden in te lopen, vaardigheden op te doen en plezier in leren op te bouwen. Zo kan uw kind vol zelfvertrouwen weer verder!

Kinderen kunnen bij ons terecht voor:

 • technisch- en begrijpend lezen
 • spelling
 • overige taalvragen zoals grammatica (ook relevant voor andere talen), interpunctie en woordenschat
 • rekenen
 • studievaardigheden zoals taakaanpak, planning, leerstrategieën, efficient leren werken.
 • concentratie- en werkhoudingsproblemen
 • faalangsttraining

Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs richt de begeleiding zich op rekenen, wiskunde, Nederlands, de vreemde talen en studievaardigheden.

Rugzakleerlingen

Op Maat Studiebegeleiding is zowel expert, als ervaringsdeskundige in de begeleiding van leerlingen met problematieken zoals autisme of AD(H)D. Met professionals in de onderwijskunde en psychologie wordt de begeleiding afgestemd op de behoeften van de leerling.

Studiebegeleiding

Studiebegeleiding is de specialiteit van het huis. Studiebegeleiding in een prettige omgeving en sfeer voor kinderen die moeite hebben om aan het werk te komen thuis, een achterstand hebben of structurele hulp, structuur en uitleg kunnen gebruiken om verder te komen.

Studiebegeleiding (Kopie)

Studiebegeleiding is de specialiteit van het huis. Studiebegeleiding in een prettige omgeving en sfeer voor kinderen die moeite hebben om aan het werk te komen thuis, een achterstand hebben of structurele hulp, structuur en uitleg kunnen gebruiken om verder te komen.

Deze website gebruikt cookies voor optimaal gebruiksgemak. Lees de Privacy Verklaring